top of page

TALI GROSS

Achtergrond - Curriculum Vitae

Achtergrond

 

Sinds ik me kan herinneren leer ik mensen graag wat ik zelf kan. Vroeger waren dat bijvoorbeeld dingen die je leven als kind makkelijker en leuker maakten zoals viool spelen en turnen. Ik voelde me erg voldaan als ik een ander via mijn eigen kennis en kunde blij kon maken. Zo was het eerste wat ik deed toen ik als vierjarige een beetje kon fietsen, mijn beste vriendje leren wat ik net had geleerd, totdat hij ook kon fietsen.

Eigenlijk doe ik als coach en trainer nog steeds hetzelfde: ik leer mensen over zichzelf en kijk wat er nodig is om het proces waar zij in zitten makkelijker te maken. Ik gebruik daarbij mijn vermogen om af te stemmen op de ander en zijn (onderliggende) behoeftes. Ik hoor van mijn cliënten dat ik goed aanvoel wat de ander nodig heeft om vooruit te komen. Dat schept een gevoel van veiligheid. Mijn cliënten lopen over het algemeen tegen dilemma's aan in werk of relaties. Ik geef daarnaast les aan beginnende coaches, help teams beter samenwerken en ga op zoek naar helderheid in situaties waar het licht soms ver te zoeken is.

Bij mijn eigen verhaal horen veel uitersten, zoals de inspiratie van de stad en de stilte die ik nodig heb om goed te navigeren. Het geven van trainingen bij grote bedrijven en het kleine, intieme coachen in de huiskamer. Periodes waar mijn sociale agenda uit zijn voegen barst en periodes in stilte op Bali. Niets anders nodig hebben dan wandelingen in mijn eigen vertrouwde buurt en toch de behoefte aan inspirerende verre reizen.

Alles hoort bij mijn verhaal, maar niets hiervan definieert wie ik ben.

Als coach ben ik to the point. Ik zie vrij vlug wat de kern is en vertel dat ook. Mijn cliënten zien mij als een warme persoonlijkheid die in veel verschillende contexten en met veel verschillende soorten mensen verbinding kan maken.

 

Als trainer breng ik mijn eigenheid in en maak ik echt contact, hoe groot en corporate een bedrijf ook is. Groepen ervaren mij als iemand die een plek kan creëren waar het echt veilig is en dat maakt dat de onderstromen snel zichtbaar worden. Doordat ik mezelf inzet en mijn eigen mens-zijn laat zien, komt er diepgang, waarheid en als gevolg daarvan duurzame verandering.

Curriculum Vitae


Na het Gymnasium volgde ik een universitaire studie Psychologie met als aanvulling een trainersopleiding, coachingopleiding en teamcoachopleidingen in binnen- en buitenland.

Ik ben opgeleid in Voice Dialogue, TA, focusing, mindfulness, diverse oplossingsgerichte methodieken, deep democracy, Ayurveda.


Inmiddels werk ik ruim 15 jaar in het zakelijk circuit, de kunstsector, het onderwijs, en in de persoonlijke coaching. Bedrijven waar ik heb gewerkt zijn onder andere Ahold, Elsevier en het Joods Historisch Museum.

Op dit moment verzorg ik op de Hogeschool van Amsterdam de opleiding Coaching en de opleiding Mindfulness.

bottom of page