top of page

MINDFULNESS

Groepstrainingen - Zakelijk & Particulier

Bewust en met aandacht in het leven staan


In deze tijd wordt er doorgaans veel van ons gevraagd. Zonder dat je het in de gaten hebt, verplaatst de aandacht zich naar buiten en ben je voornamelijk bezig te voldoen aan verwachtingen, zowel in werk als privé. Het is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig om goed te voelen wat je zelf graag wil en waar dus jouw gezonde behoeftes en grenzen liggen. De verbinding met je lichaam en het innerlijk kompas verdwijnt of vermindert, terwijl daar juist de natuurlijkheid van het leven in zit.

 

Mede door de tijdsgeest heeft Mindfulness aan populariteit gewonnen. Het is een antwoord.

De beoefening van Mindfulness kan een fundamentele bewustzijnsverandering in gang zetten en dat werkt door in relaties, op het werk, bij het maken van keuzes en hoe je je eigen kracht inzet. Je gaat anders en steviger in het leven staan. Je leert beter luisteren naar jezelf en voelt weer wat het is om over scheppingskracht en creativiteit te beschikken.

De rol van Mindfulness in mijn eigen leven

Mindfulness en verschillende vormen van meditatie zijn een vast onderdeel van mijn dagelijks leven en ik voel me er heel gelukkig bij dat ik op jonge leeftijd in aanraking ben gekomen met (kennis uit) verschillende spirituele stromingen die ons helpen te groeien, ons goed te voelen en te ontwikkelen.

 

Voor mij zijn Mindfulness, meditatie en spirituele beoefening een weg om het leven voller te leven en te beleven. Als ik mijn practice doe, komt de weg vrij om in verbinding te staan met mijn lichaam. Er ontstaat ruimte en aandacht om rust in mezelf te vinden en in hoe ik mijn eigen leven ervaar, ook als er minder fijne of verdrietige dingen gebeuren. Beoefening van meditatie en mindfulness helpen mij te voelen wat mijn kern is en wat daar van nature uit voortkomt, net zoals improviseren met muziek en dansen dat kan doen. Ik voel dan weer wie ik ben en wat er wel en niet bij mij hoort.

Wanneer Mindfulness?

Mindfulness kan op allerlei manieren op jouw pad komen en het is voor iedereen geschikt en voor elk niveau.

- je wilt leren mediteren
- je wilt meer aanwezig zijn in je (werkende) leven
- je wilt beter grenzen herkennen en kunnen aangeven
- je wilt om kunnen gaan met stress gerelateerde klachten
- je hebt behoefte aan meer focus en concentratie
- je hebt behoefte aan focus en besluitvaardigheid
- je verlangt naar ontspanning
- je wilt (in je werk) meer in je kracht staan

Hoe ziet de training eruit?

De Mindfulness Training is een 8-wekelijks traject waarin je leert je aandacht te richten en met meer compassie en acceptatie naar jezelf en je leven te kijken. De Training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur waarin je in een groep mediteert en zelfonderzoek doet naar innerlijke patronen. De beoefening van Mindfulness vindt vooral plaats in je dagelijks leven. Dit betekent dat je 30 tot 60 minuten per dag ermee bezig bent. Zonder commitment heeft deze training weinig zin.

Stuur een email via onderstaande contactbutton en informeer naar de mogelijkheden betreft groepstrainingen en individuele trajecten.

bottom of page